Ga meteen verder naar de content Ga meteen verder naar het nieuws

Nieuws!

  • Op 15/08 zijn wij uitzonderlijk open!
  • Wij zijn op verlof t.e.m. 08/08/2017. Terug paraat op 09/08!
  • Zoals steeds zijn er ook Zijdebloemen verkrijgbaar
  • Bloemen telefonisch bestellen? Het kan! Bezoek onze contact pagina voor meer informatie

Openingsuren

Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 09.00 - 18.00
Donderdag 09.00 - 18.00
Vrijdag 09.00 - 18.00
Zaterdag 10.00 - 17.00
Zondag Gesloten
Feestdagen 10.00 - 13.00

Meer informatie over ons

Wie zijn wij?

Het team bestaat uit Rene Bracke, de zaakvoerder van Bloemen Rene, en zijn zus Anita. Samen zitten ze al 30 jaar in het vak en kennen de bloemenwereld dus door en door.

Rene kan U bijna altijd in de serre vinden waar hij zijn passie beoefend - bloemschikken - hij is steeds wel een boeket of een bloemstuk aan het maken. Anita vindt U meestal in de winkel waar ze de mensen te woord staat met goede raad en een gezellige babbel.

Wekelijks wordt ook de inhoud van de zaak veranderd zodat de zaak er keurig bijligt en dat er altijd wel iets nieuws te zien is.

Bloemen Rene: van vroeger tot nu

De zaak werd in 1978 opgericht door Rene Bracke, die al snel hulp kreeg van zijn oudere zus Jacqueline. Door het geweldige succes van de zaak was er een extra paar handen nodig en na verloop van tijd kwam ook Rene's jongere zus Anita mee in de zaak terecht. Vanaf het begin prille werden de zijdebloemen, waar de zaak nu in heel Boortmeerbeek en omstreken voor bekend staat, aangeboden.

Door het enorme succes van de winkel werd er in het begin van de jaren '80 besloten om de winkel verder uit te breiden met een kijkserre. Op deze manier kon men de bloemen en planten beter bewaren en de klanten een beter overzicht geven van wat er allemaal in de winkel aangeboden werd. Later werd de serre opnieuw uitgebreid om nog meer bloemen en planten ten toon te stellen voor het publiek. In 1985 was de uiteindlijk 500 m² grote serre, die U vandaag nog steeds kan bewonderen, een feit.

Sindsdien is de zaak uitgegroeid tot een vaste waarde in Boormeerbeek waar klanten graag over de vloer komen voor een kwaliteitsvol boeket bloemen, een gezellige babbel of om de geur van verse snijbloemen op te snuiven.
Ook voor zijdebloemen die al sinds de oprichting van de winkel (meer dan 30 jaar geleden!) aangeboden werden kan U nog steeds terecht bij Bloemen Rene.